Produk Nona Klasik

Tart "Mencintai Aku"

product

Harga: RM 27.00

"Reendu" Nasi Minyak

product

Harga: RM 8.00

Pulut Kuning "DiRaja"

product

Harga: Sila Hubungi Kami

Kenduri Anak Pakcik Wis : Erna Diyanti



26 Dis 2009... Selamat Pengantin Baru buat adik Erna dan Azmir. Majlis kahwin ni temanya Jawa... So, pengantin pun dress up ala-ala orang Jawa. Bilik pun hias cam tu. Siap ade bunga melor.... Tetiba lak teringat kat arwah nenek.. Kira best jugak la. First time in our family buat wedding function camtu. Makanan...yang best tu baru 2.30 pm ayam golek dah abis. Terpaksalah gi cari ayam extra. Padahal dah order lebih.. tapi.... tu la. Next time kalau function tu adik beradik punye memang kena buat lebih... Memang adik beradik saje dah ratah sakan tambah la orang luar yang first time rasa tu....






Menu for the day :


Nasi Baryani, Daging Baryani, Ayam Golek, Acar Buah, Buah Oren, Air Sirap




Khemah masa tu colour green & gold. Gambar x ambik la. Tapi x pe nanti mintak kat org2 yang ade.

Tapi yang best ari tu sbb guest yang datang tu memang special, datang dari Jakarta, Bandung & Samarinda. Sesuai pulak dengan tema hari tu. Dengan "pak dukun" yang di import dari Seberang, yang sekarang ni kerja kat Peradin. Pak Unus yang bawak. Lagu2 yang dinyanyikan pun kebanyakannya lagu2 dari Seberang... yang aku pun x tahu tajuknya tp biasa la aku dengar kat radio. Biasa la lemah betul bab2 tajuk lagu ni....


Sebenarnya ape yang aku nak cerita ialah pasal makanan hari tu yang dimasak oleh suami dan abah yang tersayang........................................ luv both of u !!!!






6 Response to "Kenduri Anak Pakcik Wis : Erna Diyanti"

@bi YusOff said...

yer la pak padol pun ada hari tu ngan cik noor and adam,memang sedap lah,tu pasallah adam ngan hakam duk antam ayam tu sampai habis he he,
kalau yan nak gambar tu antar lah email kat pak padol, pujanggaislam@yahoo.com.
abah nagn pak wis pun dah tgk gambar tu.

@bi YusOff said...

yer ala pak padol pun hari tu ada ngan cik noor and adam,tu yang ayam cpt abih tu he he,adam ngan akam duk pulun habih...kalau yan nak gbr tu yan email lah pak padol,..pujanggaislam@yahoo.com, nnt blh pak padol send gbr tu.

@bi YusOff said...

yer la pak padol pun ada hari tu ngan cik noor and adam,memang sedap makanannya tu yang pelasah banyk2 tu he he,adam ngan hakam pun antam ayam tu banyak2,tu yg cpt habis.
nak gbr tu yan email lah kat pak padol,pujanggaislam@yahoo.com,nnt pak padol send gbr tu.

Anonymous said...

yer la pak padol pun ada hr tu ngan cik noo dan adam,perghhh sedap makanannya,tu pasallah kita org mkn sampai 2 3 kali he he,adam ngan hakan pun bukan main lg hentam ayam golek tu,sampai tergolek2,,,Weng masak memang sedap...Hidup nona kelasik...

@bi Yusuf said...

yer la memang sedap masakkan tu,kalau tak takkan adam ngan hakam dok mkn sampai licin he he,
pak padol pun mkn ngan cik noor and cik pah perghhh...lain kali pak padol order terus...
ayam golek tu.

@bi Yusuf said...

yer memang sedap masakkan tu,pak padol adam hakam
makan sampai licin

Post a Comment